Beste gamestoel voor grotere en zwaardere mensen

Gamestoelen voor grote mannen/vrouwen is altijd een lastig onderwerp, want de meeste gamestoelen van vandaag de dag zijn gericht op de gemiddelde gamer, welke normaal gesproken 1,80 meter zou moeten zijn en een gewicht van 80 kg zou moeten hebben. Zoals je mogelijk zelf al ondervonden hebt, past niet elke gamer in deze gemiddelde indeling. Sommige van ons zijn kleiner, wegen minder – of zijn langer en wegen meer. Sommige van ons zijn misschien zelfs erg groot waardoor ze in de zwaargewicht categorie vallen – wat allemaal prima is, maar niet als je op zoek bent naar de juiste gamestoel voor je afmetingen.

Het probleem is dat je vaak een gamestoel ziet tijdens streams, eSports evenementen of LAN parties waar je direct denkt: “Ik moet een hebben!” Maar wanneer je naar de gewicht of hoogtelimieten van deze kijkt, dan zal je vaak hetzelfde zien. De meeste zijn gebouwd voor gamers van 1,80 meter of 135 kg, mogelijk veel lager dan je eigen limieten.

Maar geef nog niet op: gamestoelbedrijven zoals DXRacer of AKRacing hebben ook iets speciaals voor jou! Er zijn speciale gamestoelen voor grotere mensen, welke groter en steviger zijn dan hun normale tegenhangers. In deze gids zullen we de beste gamestoel voor grotere mensen laten zien!

 

Wat hebben gamestoelen voor grotere mensen nodig?

Meer gewicht betekend meer belasting voor een gamestoel. Daarom zou je altijd op de volgende kenmerken moeten letten wanneer je een gamestoel voor grote mensen koopt:

Stalen raamwerk
Normale stoelen zijn vaak gemaakt van hard plastic – wat voldoende is voor een groot deel van de gamers, maar niet voor de grotere mensen. Daarom zou je altijd een gamestoel met een stalen raamwerk moeten kopen, welke zowel bij DXRacer als AKRacing stoelen gebruikt wordt.

Hogere rugleuning
Normale kantoorstoelen hebben lage rugleuningen zonder hoofdondersteuning, terwijl DXRacer stoelen bijvoorbeeld een hogere rugleuning en zelfs extra kussens voor je hoofd hebben. Aangezien deze niet hoog genoeg zijn voor grotere mensen, heb je een gamestoel nodig met een hogere rugleuning.

Verstevigde base
Al het gewicht van je gamestoel en jou zal op de base rusten. Normaal gesproken zijn deze gemaakt van hard nylon, maar je zou zeker weten een gamestoel moeten kopen met een aluminium base.

Extra vulling
Als je wat zwaarder bent, dan wordt er ook extra druk uitgeoefend op de vulling van de stoel. Daarom moeten goede gamestoelen voor grote mensen extra vulling op het zitje en de rugleuning hebben.