Missie & Visie

MasterDeals vind dat we in een tijd leven waar we ook terug moeten geven aan onze mooie planeet 🌍. We streven er daarom naar om zo min mogelijk negatief effect uit te oefenen op onze omgeving. Daarom doneren we iedere maand aan Cool Earth. Hiermee voorkomen we dat er grote delen van het regenwoud verkocht worden en in handen komen van houthakkers en veeboeren. Deze mooie gedachte willen we in de toekomst voortzetten met nog vele andere goede doelen. Op deze manier dragen onze klanten ook een steentje bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming.

Cool Earth

Cool Earth's ethos is dat de meest effectieve beheerders van regenwouden de mensen zijn die er al generaties lang wonen. Deze mensen hebben het meeste te verliezen als het regenwoud vernietigd wordt. Daarom werkt Cool Earth samen met de inheemse- en regenwoudgemeenschap om bedreigd regenwoud veilig te stellen. Deze gebieden zouden anders worden verkocht aan houthakkers en veeboeren.

De liefdadigheidsinstelling biedt lokale mensen de steun die ze nodig hebben om inkomsten uit het bos te krijgen zonder het te kappen, zodat het bos hierdoor van grotere waarde wordt. Dit wordt gedaan door te concentreren op drie punten:

  • Bosbescherming

  • Inkomen genereren 

  • Partnerondersteuning

Wilt u nog meer weten over Cool Earth of wilt u zelf ook doneren klik dan hier.