De perfecte houding in een gamestoel

De perfecte houding in een gamestoel

3 min lezen

Er is tegenwoordig - zeker in de huidige tijd waarin veel mensen thuis moeten werken - veel te doen rondom de beste lichaamshouding in bureaustoelen. Dit is echter ook volledig van toepassing op gamestoelen. Zijn gamestoelen goed voor je lichaamshouding? En hoe kun je ervoor zorgen dat jij een betere houding krijgt in je gamestoel? In deze blogpost geven we je een aantal tips voor een betere houding in je gamestoel.

De belangrijkste aspecten van een gamestoel - voor een perfecte lichaamshouding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de perfecte houding in je gamestoel te bereiken is het belangrijk om rekening te houden met de 5 belangrijkste aspecten van een gamestoel:

1. Zithoogte

Voor een goede zithoogte is het belangrijk dat - wanneer je op de stoel zit, met je rug tegen rugleuning - je voeten gemakkelijk plat op de grond kunnen worden geplaatst. Wanneer dit niet mogelijk is, stel dan - indien mogelijk - de zithoogte zodanig in dat het wel lukt of gebruik een voetensteun of voetenbankje. 

2. Zitdiepte

Een goede zitdiepte bereik je door je rug tegen de rugleuning te plaatsen en helemaal naar achteren te gaan zitten. De achterkant van je knieën mogen de voorzijde van de stoel niet aanraken, er moet een kleine open ruimte aanwezig zijn. Voor de beste zitdiepte van je gamestoel is de lengte van je bovenbeen dus bepalend. Je kunt de zitdiepte ook vaak aanpassen door de rugleuning naar voren (voor een kleinere zitdiepte) of naar achteren (voor een grotere zitdiepte) te plaatsen.

3. Zitbreedte

Wanneer je gemakkelijk op het zitvlak van de gamestoel kunt zitten, zonder dat de zijkanten van je benen de armleuningen aanraken, heb je de perfecte zitbreedte. Voor het berekenen van de juiste zitbreedte van een gamestoel kan je uitgaan van je heupbreedte, maar ook de mate van de gewenste beweeglijkheid in je gamestoel is hierbij van belang.

4. Rugleuning

De rugleuning van je gamestoel moet passen bij de vorm van je ruggengraat. In de meeste gevallen zorgt een ietwat gebogen leuning voor de ultieme zithouding. Let op dat je volledige wervelkolom de rugleuning aanraakt voor het beste resultaat. Aangeraden wordt om een gamestoel te kiezen waarvan de rugleuning verstelbaar is.

5. Armleuningen

De armleuningen van een gamestoel moeten op en neer kunnen bewegen en in- en uitschuifbaar zijn. Ze moeten zodanig worden afgesteld dat ze dezelfde hoogte hebben als het bureau of de tafel waaraan je zit. De leuningen moeten zo lang en breed zijn, zodat je ellebogen en onderarmen er gemakkelijk op kunnen rusten. Hierdoor zorg je ervoor dat de kans op nek-, schouder- en rugklachten zo gering mogelijk worden gemaakt.

Gamehero: voor de perfecte Gamestoel 

Gamehero biedt een ruim assortiment kwalitatieve gamestoelen die volledig voldoen aan bovenstaande criteria. De gamestoelen van Gamehero zijn zodanig in- en verstelbaar dat ze zorgen voor de meest optimale schouder-, rug-, arm-, bekken- en voetenpositie. Daarnaast zijn de gamestoelen van Gamehero verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en wordt er een uitstekende klantenservice geboden.

Heb je vragen over onze producten of over gamestoelen in het algemeen? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.

Tags


Blog posts

 • Buerostuhl-experte test onze Winner X1

  , door Zino van Velzen Buerostuhl-experte test onze Winner X1

  Lees meer 

 • R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

  , door Michael van de Wetering R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

  Lees meer 

 • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.