De voor- en nadelen van een gamestoel

De voor- en nadelen van een gamestoel

3 min lezen

Je kunt op iedere stoel of kruk een spelletje spelen maar dat maakt het nog geen gamestoel. Veel gamers zitten op een bureaustoel. Dat kan natuurlijk maar is dit wel de beste optie? Wat maakt gamestoelen beter dan alternatieve stoelen? Wat zijn precies de voor- en nadelen van een gamestoel? Ga er maar even goed voor zitten want dat leggen we uit op deze pagina.

Waarom een gamestoel kopen?

Maakt het uit op wat voor een stoel je games speelt? Op een schommelstoel zul je geen high score halen, tenzij het een simulator is om paard te rijden misschien. De voornaamste reden om voor een echte gamestoel te kiezen in plaats van een bureaustoel is de zithouding. Op een bureaustoel zit je meer rechtop en de stoel biedt minder steun, een gaming stoel is zachter gevoerd en je zit er meer comfortabel in. De manier van zitten ligt een beetje tussen een lounge chair en een bureaustoel in. Serieuze gamers zitten vaak uren achter elkaar achter de computer, dan moet je natuurlijk wel prettig zitten.

Zo vind je de ideale gamestoel

De voor- en nadelen van een gamestoel komen aan het licht als we de onderstaande 3 tips bekijken. Zo maak je optimaal gebruik van jouw stoel:

Tip 1: Meer instelmogelijkheden betekent meer flexibiliteit. Denk aan de zithoogte, kantelen naar achteren en verstelbare armleuningen. Zeker als je wat kleiner of groter dan gemiddeld bent zijn meer instelopties zeker een voordeel.

Tip 2: Blijf niet urenlang in dezelfde houding zitten. Varieer af en toe om de druk op je ruggengraat weg te nemen en gun jezelf regelmatig een pauze. Als je echt het besef van tijd verliest zet dan een timer op je gamebureau. Sommige gamers moeten zichzelf afremmen.

Tip 3: Je kunt kantoorwerkzaamheden vanuit een gamestoel uitvoeren maar de zithouding is er eigenlijk niet ideaal voor. Als je echt naar een combinatie stoel zoekt koop dan een model die je vrij recht kunt zetten en waar je niet helemaal in wegzakt.

De verschillende gamestoelen

Op Game Hero verkopen we gamestoelen in alle soorten en maten. De algemene voor- en nadelen van een gamestoel zijn meestal van toepassing, lees goed de beschrijving voor de specifieke kenmerken. De modellen zijn anders, de kleuren, materialen en ook de afmetingen. Bekijk hier ons assortiment aan luxe gamestoelen.

Maak je gaming setup compleet!

We helpen je graag met het samenstellen van de perfecte game room bij jou thuis. Kijk naast onze collectie gamestoelen ook naar onze gamebureaus en accessoires zoals headsets, keyboard en muizen. PC’s, laptops en consoles verkopen we helaas niet maar die heb je vast al!

Nog vragen over gamestoelen? Game Hero helpt je graag!

Je wilt de komende jaren lekker zitten op een mooie stoel, dat begrijpen we helemaal. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je jouw vragen stellen aan het Game Hero team. We helpen je graag verder met vragen over onze gamestoelen, service of levertijden.

Veelgestelde vragen over gamestoelen

Is een gamestoel beter dan een bureaustoel?

Niet beter maar anders. De zithouding wijkt af, de vulling zal dikker zijn. Het is een beetje appels met peren vergelijken. Gamestoelen zijn ideaal bij games spelen.

Zijn alle gamestoelen ergonomisch?

Nee, niet alle stoelen zijn ergonomisch. Dit betekent dat er extra aandacht is besteed aan het zitcomfort en verantwoord zitten. Maar iedereen heeft een andere lichaamsbouw dus het zitcomfort zal per persoon altijd wat anders zijn. We hebben wel een selectie gemaakt met ergonomische gamestoelen om je op weg te helpen naar de ideale stoel.

Zijn die wielen geschikt voor mijn vloer?

Als de vloer snel beschadigd raakt, als er hoogpolige vloerbedekking of een tapijt ligt dan kun je beter een harde, doorzichtige vloerbeschermer kopen. Dan rollen de wielen beter en de vloer wordt niet beschadigd.


Blog posts

 • Buerostuhl-experte test onze Winner X1

  , door Zino van Velzen Buerostuhl-experte test onze Winner X1

  Lees meer 

 • R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

  , door Michael van de Wetering R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

  Lees meer 

 • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.