De voor- en nadelen van een gamebureau

De voor- en nadelen van een gamebureau

3 min lezen

Een bureau is eigenlijk hetzelfde als een tafel toch? En een tafel is een plank op poten, niets bijzonders dus. Waarom zou je dan een gamebureau kopen? Er zijn enkele unieke voordelen die gamebureaus leveren en misschien zijn er ook wel enkele nadelen van een gaming bureau. We bekijken zowel de voor- en nadelen van een gamebureau vanuit het perspectief van een gamer zodat je de beste afweging kunt maken.

Waarom een gamebureau kopen?

Als je een PC gamer bent, met een desktop of laptop systeem, dan ligt een gamebureau voor de hand. Je kunt de computer neerzetten, monitor, keyboard en muis. Voor een console gamer heb je misschien niet direct een gamebureau nodig maar je profiteert wel van de kabeldoorvoer, USB aansluitingen en optionele LED verlichting. Het voornaamste verschil met een standaard bureau is dat er in het ontwerp is nagedacht over de beste kenmerken voor een gamer. De afmetingen, tafelpoten die niet in de weg zitten en een goede combi met een gamestoel. Als je een goede setup wilt samenstellen voor jouw gaming uurtjes dan ligt een echt gamebureau kopen voor de hand. Zo vind je het ideale gamebureau De gamebureau prijzen variëren behoorlijk, hoe vind je het ideale bureau voor jouw wensen en budget?

Hier zijn alvast 3 tips die je op weg zullen helpen om een goede keuze te maken:

Tip 1: Als je nu of in de toekomst op competitie niveau gaat spelen kies dan voor een gamebureau die voldoet aan officiële specificaties. Dan heb je direct de juiste feeling te pakken en zit je tijdens toernooien direct in een vertrouwde omgeving. Niet alle gamebureaus voldoen aan deze standaard, bekijk de productdetails voor meer informatie.

Tip 2: Stekkers, laders, kabels etc. zorgen voor een flinke rommel. Dankzij de kabeldoorvoer kun je alles netjes wegwerken en kluwen aan kabels voorkomen. Je kunt eventueel met tiewraps de kabels bij elkaar binden. Een gamebureau zal voorzien zijn van USB aansluitingen waar je diverse apparaten op kunt aansluiten. Van een Switch dock tot aan een ventilator om je gaming rig én jezelf koel te houden.

Tip 3: Een goedkoop gamebureau met heel veel opties is geen goede combinatie. Je kunt besparen op features maar bespaar niet op constructie en kwaliteit van onderdelen. Als je een wat ruimer budget hebt dan zijn er oerdegelijke bureaus met LED verlichting en goed bedrade USB connectors

De verschillende gamebureaus

Jouw speelstijl en voorkeuren kunnen anders zijn, daarom verkopen we bij Game Hero diverse modellen voor alle soorten gamers. Let bijvoorbeeld op de plaatsing van de tafelpoten. Dat kunnen er vier zijn aan de hoeken of twee aan de zijkanten of een verstelbaar systeem. Sommige gamebureaus zijn in hoogte verstelbaar of ze hebben extra opbergruimte of legplanken. Maak je gaming setup compleet! Mooi zo’n gamebureau maar wat komt er op te staan? Een computer of console uiteraard, wat dacht je van een curved monitor, een gaming muis of een verlicht toetsenbord? Bekijk alle accessoires en stel jouw rig op maat samen.

Nog vragen over gamebureau?

Game Hero helpt je graag! Misschien wil je een zit / sta bureau kopen of je wilt meer weten over de aansluiting op het gamebureau. Wat zijn precies de voor- en nadelen van een gamebureau? Aarzel niet en neem contact op met de helpdesk, we helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen over gamebureaus

Wat zijn de voordelen van een gamebureau?

Op maat gemaakt voor gamers met kabeldoorvoer, USB-aansluitingen en optioneel LED-verlichting.

Wat zijn de nadelen van een gamebureau?

Bureaus met officiële specificaties en de beste materialen kunnen behoorlijk prijzig zijn bij aanschaf.

Ze hebben wel een lange levensduur. Kan ik ook andere dingen doen aan een gaming bureau? 

Je kunt werken aan de computer, lezen, tekenen, hobbyen of werken. Een gamebureau is heel veelzijdig in gebruik. Per type zullen de mogelijkheden afwijken.


Blog posts

 • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  Lees meer 

 • De ultieme upgrade voor gamers: waarom een comfortabele gamestoel je prestaties boost

  , door Zino van Velzen De ultieme upgrade voor gamers: waarom een comfortabele gamestoel je prestaties boost

  Lees meer 

 • Geniet van comfort en prestatie met ergonomische gamestoelen

  , door Zino van Velzen Geniet van comfort en prestatie met ergonomische gamestoelen

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.