Wat is een frog mechanisme bij een gamestoel?

Wat is een frog mechanisme bij een gamestoel?

3 min lezen

Als je een gamestoel gaat kopen waar let je dan het meeste op? Op het design, de bekleding of de kleuren? Het mechanisme is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, toch is er wel degelijk verschil. Zo worden termen gebruikt als butterfly, grasshopper en frog mechanisme. Waar je echt op moet letten bij het kopen van een gaming stoel lees je op deze pagina. 

Wat voor een soort mechanisme voor een gamestoel?

Als je een gamestoel wilt kopen dan kun je allerlei termen om je oren geslingerd krijgen. 3D en 4D of butterfly en frog mechanisme. Je hebt haast een studie ergonomie nodig om een stoel te bestellen, dit kan niet de bedoeling zijn. Het probleem is dat er ook nog termen door elkaar gebruikt worden. Zo kan het butterfly model van toepassing zijn op een type stoel of de wijze waarop het zitoppervlak aan het tilt-mechanisme wordt bevestigd. Een grasshopper stoel is ook weer een aanduiding uit de design wereld terwijl een frog mechanisme van toepassing is op de beweging die de stoel maakt.

Waarom een stoel verstelbaar moet zijn

Je kunt in principe op iedere stoel spelletjes spelen, maar na verloop van tijd ga je zeker merken of je op een goede gamestoel zit. In het meest gunstige geval begint je achterwerk pijn te doen, je kunt echter ook problemen aan je ruggenwervels krijgen. Er zijn niet voor niets ergonomische gaming stoelen op de markt. Deze bureaustoelen zijn in hoogte en breedte verstelbaar. Daarnaast zijn er ook stoelen die kunnen draaien om de basis of met verstelbare armsteunen die je naar voren of achteren kunt plaatsen. Zo kun je met ieder lichaam comfortabel zitten op een bureau- for gamestoel.

Er is nog een beweging mogelijk en dat is van voren naar achteren, dit wordt ook wel het frog mechanisme genoemd. Dit verwijst naar een kikker die bij het springen een draaiende beweging maakt. In dit geval kan de stoel onder een hoek naar achteren kantelen, om even trots achterover te leunen na een overwinning bijvoorbeeld. Niet alle gamestoelen zijn in staat om deze beweging te maken, nog minder opties kun je in diverse posities vastzetten. Er zijn echter wel gamers die deze manier van draaien prettig vinden tijdens het spelen. Met name console gamers leunen graag achterover of gaan wat naar achteren hangen.

Zorg voor een goede zithouding, let hierbij ook op je nek. Plaats je scherm niet te laag zodat je niet steeds gebukt hoeft te zitten. Deze tip geldt extra voor mobiele gamers die zelfs een ‘bochel’ kunnen krijgen en bijbehorende nekklachten.

Welke gamestoel past bij jou?

Als je een gamestoel wilt kopen moet je een behoorlijk bedrag neertellen. Je wilt niet ieder jaar een nieuwe stoel bestellen dus jouw keuze moet in één keer goed zijn. Bij Game Hero vindt je stoelen voor ieder budget en voor ieder persoon. Op de productpagina’s kun je zien wat de specificaties zijn, als je nog vragen hebt neem dan gerust even contact op voor meer informatie. Niet iedereen heeft een stoel nodig die over alle assen kan bewegen, ook hoef je niet te weten wat een frog mechanisme is of dat er een butterfly systeem is toegepast. Met name als je groter of kleiner, dikker of dunner dan gemiddeld bent dan is het extra van belang om naar de instelmogelijkheden te kijken. Als je snel last hebt van je rug tijdens het gamen kies dan voor een ergonomisch model.

 


Blog posts

 • Buerostuhl-experte test onze Winner X1

  , door Zino van Velzen Buerostuhl-experte test onze Winner X1

  Lees meer 

 • R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

  , door Michael van de Wetering R2Bstore kiest Winner X1 als nummer 1 gamestoel van 2024.

  Lees meer 

 • Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  , door Niels Schouten Gamestoel versus Bureaustoel: De Ultieme Vergelijking

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.